Yoga in Utrecht in de hot box

Bikram

Sinds kort doe ik aan yoga in Utrecht bij Zen Zon Zee. Dit is anders dan gewone yoga bij een sportschool of yoga centrum. Bij Zen Zon Zee kun je namelijk aan yoga doen in een zogenaamde hot box. Dit is een ruimte voor 1 of 2 personen die door middel van infraroodstralen wordt verwarmd. In de ruimte hangt ook een televisie waarop je een online video instructie kunt volgen. Je kunt kiezen uit 15 verschillende video’s in diverse yoga stijlen en voor beginners en gevorderden. Dus iedereen is er wel een geschikte instructie.

Yoga in Utrecht

Extra veel calorieën verbranden met yoga in Utrecht

Doordat je de yoga in Utrecht in een hot box doet, loopt de temperatuur op tot 45 graden. Je lichaam moet daardoor harder werken waardoor je meer calorieën verbrand. Dat betekent dat je met een half uurtje yoga rond de 800 calorieën verbrand. Toch is een sessie niet alleen inspannend, het is ook erg ontspannend. Bovendien dringt de infraroodstraling door tot diep in het lichaam. Dit heeft een positief effect op spieren en je huid. Zuurstof wordt beter opgenomen en afvalstoffen worden afgevoerd. Dit is dus ook goed voor je gezondheid.

Hot box

Eenvoudig online een afspraak inplannen

Sinds ik bij Zen Zon Zee aan yoga doe voel ik me een stuk beter. Ik ben fitter en heb minder last van stress. Voor mij is het een goede vervanging van bikram yoga. Ook fijn is dat je heel veel privacy hebt. Ik doe het zelf alleen en je hoeft je ook niet samen met andere om te kleden of naast elkaar op een matje liggen zweten. Een hot box huren kost € 14,50 per 30 minuten. Je kunt online eenvoudig een afspraak maken voor een bepaalde dag of tijd. De hot box is dan voor jou gereserveerd.