Voordelen van natuurlijke gezichtsverzorging

De meeste mensen vinden goede verzorging van het uiterlijk belangrijk en ook de producten die we op ons gezicht aanbrengen. Er zijn duizenden producten om uit te kiezen wat het niet altijd makkelijker maakt. De één heeft veel hydratatie nodig, de ander wil graag een natuurlijke ‘glow’ en weer een ander vindt de prijs belangrijk. Maar denk ook aan allergieën, dit kan al een obstakel opleveren maar gelukkig is er steeds meer keuze die past bij uw huid. Biologische gezichtsverzorging is verzorging op basis van natuurlijke producten en is met name voor een gevoelige huid erg effectief.

Welke stoffen?

Maar wat is dit dan precies? Verzorging op basis van natuurlijke ingrediënten houdt in dat er géén conserveringsmiddelen in verwerkt zijn. Maar naast conserveringsmiddelen bevatten biologische verzorgingsproducten ook geen (kunstmatige) kleur- en geurstoffen, paraffine of andere chemische stoffen. Ook is het zo, wel altijd even opzoeken voor wanneer u het zeker wilt weten dat biologische gezichtsverzorging niet wordt getest op dieren. Dit kan kenbaar worden gemaakt door het certificaat ‘Dierproefvrij’ of ‘Cruelty free’. De plantaardige oliën die verwerkt worden kunnen makkelijk door onze huid worden opgenomen doordat deze oliën meer op de huid-eigen oliën lijken dan bijvoorbeeld minerale oliën.

Allergie

Voor velen kan natuurlijke gezichtsverzorging een uitweg bieden. Wanneer u bijvoorbeeld last hebt van acne, eczeem of littekens kunt u hier veel baat bij hebben. Juist voor wanneer u een gevoelige huid hebt, is het de moeite waard om natuurlijke producten te gaan gebruiken.

Milieu

Natuurlijke gezichtsverzorging is ook goed voor onze natuur en daarmee ook het milieu. De ingrediënten voor de producten zijn op een ecologisch verantwoorde manier geteeld. Er worden bijvoorbeeld geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Ook zijn de verpakkingen vaak gerecycled voor deze producten. Niet alle producten zijn 100% natuurlijk, het is daarom belangrijk altijd goed te kijken naar het keurmerk. Bij een natuurlijk product kan er het EKO-keurmerk opstaan, dit laat zien dat het product van biologische afkomst is.

Keuze die u kunt maken

U kunt zelf het beste kiezen wat u denkt dat uw huid nodig heeft. Gelukkig zijn er dan ook genoeg biologische producten om uit te kiezen. De voordelen nog op een rijtje:

  • Geen chemische stoffen
  • Effectief voor een gevoelige huid
  • Milieu bewuste keuze
  • Plantaardige oliën die goed worden opgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *