Top 5: voedingsmiddelen voor een mooie huid

Je wilt graag een mooiere huid, maar je hebt waarschijnlijk geen zin (of tijd) om elke week naar de schoonheidsspecialiste te gaan voor een gezichtsbehandeling Arnhem. Natuurlijk is het wel goed om af en toe een bezoekje aan een schoonheidsspecialiste Arnhem te brengen voor een diepe reiniging, maar je kunt zelf ook al veel doen. Voeg onderstaande vijf voedingsmiddelen toe aan je voedingspatroon en laat je huid weer stralen!

Zalm

Zalm is een vette vissoort met veel omega-3-vetzuren. Deze vetten hebben een hydraterende werking en beschermen de huid tegen invloeden van buitenaf. Naast zalm kun je ook kiezen voor andere vette vissoorten, zoals makreel of haring.

Wortels

Wil je huidveroudering tegengaan? Dan heeft je huid vitamine A nodig. Dit ingrediënt vind je dan ook in vrijwel elke antirimpelcrème. Maar je kunt het ook gewoon via je voeding binnenkrijgen. Het zit in veel groenten, maar de allerbeste bron van vitamine A zijn wortels.

Brood

Brood wordt steeds minder populair, omdat het veel koolhydraten bevat. Af en toe brood eten is echter helemaal niet erg en kan juist goed zijn voor je lichaam en je huid. In brood vind je bijvoorbeeld verschillende mineralen die heel goed zijn voor de huid, zoals jodium, koper en zink.

Kiwi’s

Vaak wordt gezegd dat sinaasappels de beste bron zijn van vitamine C, maar dit klopt niet helemaal. Er zijn verschillende fruitsoorten die meer vitamine C bevatten dan sinaasappels, zoals kiwi’s. Vitamine C verstevigt de huid en ondersteunt de vorming van bindweefsel en daarom is het aan te raden om af en toe een kiwi te eten!

Eieren

Naast vitamine C is ook vitamine B een belangrijke vitamine voor de huid. Eieren zijn een uitstekende bron van deze vitaminen en dragen daarom bij aan een mooie, gezonde huid.

Op zoek naar voedingsadvies dat geheel op jou is afgestemd? Ga dan eens lang bij een schoonheidssalon Arnhem.